Vo vojenskom výcvikovom priestore sa konala odpustová slávnosť

11.07.2010 Snina

Kamenica nad Cirochou 11. júla (TASR) - Pri chráme svätého Petra a Pavla nachádzajúceho sa vo vojenskom výcvikovom priestore (VVP) Kamenica nad Cirochou sa dnes po 13-krát stretli príslušníci Ozbrojených síl (OS) SR so svojimi ...
Kostol kedysi patril obci Valaškovce, ktorú v dôsledku výstavby vojenského výcvikového priestoru v 30. rokoch 20. storočia vysťahovali.
\"Tohtoročná slávnosť však bola výnimočnejšia, lebo arcibiskup - metropolita Prešovskej eparchie, Mons. Ján Babjak v prítomnosti generality OS SR v rámci programu posvätil liturgický priestor - drevený stánok, ktorý postavili vojenskí lesníci z Kamenice nad Cirochou, a ktorý bude slúžiť k ešte dôstojnejšej oslave Pána Boha v tomto malebnom kúsku Slovenska pod Vihorlatským vrchom, \" konštatoval Tibor Ujlacký z Ordinariátu OS a Ozbrojených zborov Ministerstva obrany SR.
Na dnešnej slávnosti sa zúčastnilo vyše 400 veriacich, medzi nimi aj vojenskí kapláni Ordinariátu OS a OZ SR Jána Szakal z Trebišova a Jozef Michalov z Prešova, ako aj kňazi humenského dekanátu.
Nedeľné podujatie sa po slávnostnej liturgii zavŕšilo uložením vencov ku krížu a pamätníku na miestnom cintoríne. \"Modlitbou panychídy sme si pripomenuli pamiatku tragicky zosnulého slobodníka Vladimíra Zlatníckeho, príslušníka 21. mechanizovaného práporu v Trebišove, ktorý prišiel o život v roku 2007 počas výcviku vo VVP Kamenica nad Cirochou, \" uzavrel Ujlacký.
 

Vyberte región